Missie en dienstverlening

De werkorganisatie hanteert als basis voor alle werkzaamheden de missie. Omdat de werkorganisatie bedoeld is als ondersteuning van de zusters is het van belang de doelstelling van de congregatie te kennen en te gebruiken als basis voor alle werkzaamheden.
Klik hier voor het organogram van de Congregatie waaruit duidelijk wordt wat de plaats van de werkorganisatie is binnen de Congregatie.

kalligrafie.jpg Vanuit de doelstelling van de congregatie is in 2004 de missie van de werkorganisatie  opgesteld. Deze missie is de grondslag voor alle werkzaamheden van alle medewerkenden binnen de congregatie. Samen staan zij ervoor om de zustergemeenschap goed te ondersteunen. Klik hier voor de volledige tekst van de "Missie van de werkorganisatie".

De kalligrafische kunstenaar Dhr. Arie Trum heeft deze missie verwerkt in een waar kunstwerk (zie afbeelding hiernaast).

Op 4 januari 2005 heeft het bestuur dit kunstwerk aangeboden aan de directeur van de werkorganisatie, klik hier voor de foto’s van deze bijeenkomst.
Dit kunstwerk heeft een plekje gekregen in de vergaderzaal van het Moederhuis en alle medewerkenden hebben een kaart met foto van de missie gekregen.

De werkorganisatie biedt ondersteuning, onder andere zorgondersteuning aan de zusters van de Congregatie. De zorg en de zorgvisie raken aan de oorsprong van de Congregatie. De Congregatie heeft (samen met de vele andere Congregaties) aan de wieg gestaan van de zorg in Nederland.

De dienstverlening van de werkorganisatie van de congregatie omvat in hoofdlijnen: